27 Nisan 2009 Pazartesi

Tembellik kıyakçıdır.

"Adamın tembelliği kendisini hayatın macera ve sırlarla dolu karmaşasından kurtarmış, yıllarca şerefiyle yaşamasını sağlamıştı."

La Rochefoucauld

:))

22 Nisan 2009 Çarşamba

Aşkın yalnızlaştıran bakışı.

"Onu sevdiğini ve güzel bulduğunu istediği kadar söylesin, Jean-Marc'ın aşk dolu bakışı onu avutamazdı. Çünkü aşkın bakışı, yalnızlaştıran bir bakıştır. Jean-Marc, başkalarınca fark edilmez olmuş yaşlı iki varlığın aşk yalnızlığını düşünüyordu: Ölümün habercisi olan hüzünlü yalnızlık. Hayır, Chantal'ın gerek duyduğu aşk dolu bir bakış değil; onun istediği, yabancı, bayağı, kösnül bakışların, yakınlaşma, seçme, sevgi, hatta incelik taşımayan, üzerine ister istemez kaçınılmaz olarak dikilen bakışların altında boğulmak. Böylesi bakışlar onu insan topluluğunun içinde tutuyor. Aşkın bakışı ise onu oradan çekip alıyor."

(Milan Kundera. Kimlik. Çev. Aykut Derman. S.44)

3 Nisan 2009 Cuma

Levent Sunal.

Şair Levent Sunal ölmüş. Fayrap dergisinde Hakan Arslanbenzer'in merhum hakkındaki yazısını okudum bugün. Kederlendim. Arslanbenzer kendi çektiği bir fotoğrafı koymuş yazının yanına. Baktıkça hem güzellik hem sızı veren bir fotoğraf.

Yıllar önce pek tıfılken almıştım Biz Neyi Anlar'ı.

Şimdi darmadağın ettim kütüphanemi, bulamadım. Lanet ettim kendime.

Sadece bir kitabı kaybetmek değil bu. Fayrap'taki yazıyı okuyanlar ne dediğimi anlayacak.

Not: İbrahim Tenekeci de yazmış şairin vefatından sonra. İlgililere: http://www.edebistan.com/index.php/ibrahimtenekeci/biz-seni-anlar/2009/02/