26 Mart 2010 Cuma

Duman'ı, Mor ve Ötesi'ne tercih etmek.

Çok iyi bir müzik dinleyicisi olduğumu iddia edemem. Bu bir.

Ama benim de müzikal tercihlerim var. Bu iki.

Mesela Duman'ı Mor ve Ötesi'ne tercih ediyorum. Bu üç.

Saçma bir giriş oldu, bu tercihin müzikal temelleri hakkında konuşmayacağım ki. Bu on.

Evet evet kesinlikle Duman'daki cool, çok konuşmayan, keş gözlü arkadaşları Mor ve Ötesi'ndeki aktivist, çok ama güzel konuşan, politik tavırlı arkadaşlardan çok daha fazla seviyorum. Oysa ikinci gruptaki arkadaşların hem yaptıkları müzik gayet güzel hem politik görüşlerine kendimi yakın hissediyorum. Ama yok işte.

Gerçek değiller sanki. Sanki az çok kibir var üzerlerinde. Sanki "ben buyum" demenin con con artizliği yapışmış tenlerine. Amaaan ne bileyim işte.

Oysa Duman'daki arkadaşlar öyle mi? Pek güzel yakışıyor politik olmamaları torbalı göz altlarına, suskunluklarının saygı uyandıran bir samimiliği var. Hem tınılarındaki arabesk de bizim toprağın güzelliği. Daha evde hissettiriyor insana.

Perihan Mağden miydi röportaj yapmıştı yıllar önce Radikal'de, ya bu çocuklar hoş da keşke biraz politik bir şeyler söyleseler, bir şeylere sahip çıksalar gibisinden yazıklanmıştı. Aman Perihan Abla bırak dağınık kalsın.

Bazen böyle daha güzel.

5 yorum:

seyyarat dedi ki...

Sen düzgün çocukları sevmiyorsun sanırım. Düzgün yüzlü, düzgün kıyafetli. Boş ver sevme.

Mehmet Hayri Zan dedi ki...

çok sevmiyorum hakkaten. ama herkes seviyo onları, bi garip hayri sevmemiş nolcak ki?

seyyarat dedi ki...

Lise yıllarında kaldı. Ayıplama bizi şimdi.

aglea dedi ki...

bence de duman hep dağınık kalsın. seviyorum ben onların bu hallerini.

düzgün çocuklar da doğruca cennete. bana ne!

Gokhan G. dedi ki...

Buraya Perihan Mağden’in sözlerini yazıyorum ki kayıtlara geçsin: “Bu grup kendini satmadı. Satmayacak. Satamaz. Tabiatlarında yok. Bunlar bozuk çocuklar değil. Ben hasrettim ulan satılık olmayana. Bir tane ürün için bir tane artistik patinaj fotoğraf çektirdiler mi? Bi tane dallama programa zuhur edip kendilerini rezil ettiler mi? Bir kere bile tongaya bastılar mı? Enerji ya da ne haltsa içeceği, kabızlık giderici yoğurt reklamına çıktılar mı? Bi tane şarkı yarışmasına katılıp değerlerini düşürdüler mi?”