14 Nisan 2010 Çarşamba

O lanet AMA.

Ahmet Türk'e yapılan saldırıdan sonra Feysbuk'ta bir arkadaş "Türk şovenizmine hayır!" yazmış. Bunu gören bir başka arkadaş "Türk şovenizmine hayır AMA Kürt şovenizmine de hayır!" diye nazire yapmış.

Bir başkası eklemiş: "Tamam yumruk hoş değil AMA o da terör örgütüne destek veriyo".

Bu AMA'lar her yerde, her rezillikte karşımıza çıkıyor. AMA adlı büyük bir meşrulaştırma makinesi var sanki. Nerde bir kötülük bir fenalık olsa hop pörtlüyor, kötülüğü bir güzel günlük hayata yamıyor. "Tamam Irak'ta çok kan aktı AMA terörist yuvasıydı". Amerikalı arkadaşım bunu diyor ardından güle oynaya hayatına devam ediyor.

Ulan ne AMA'sı işte yaşlı bir adamın herkesin gözü önünde ağzı gözü dağıtılmış. Adamın politikasını beğenmezsin, partisini sevmezsin anladık da bu rezilliğin nesine AMA dersin?

Sezgisel bir yargı olduğundan güvenilmez lakin ben bizim toprağın hasletlerinden birinin utanmayı bilmek olduğunu düşündüm hep. Tanıdıklarımdan okuduklarımdan böyle gördüm diye herhalde. Fakat şu bütün yetişkin olma maceramda anladığım bu utanma kabiliyetinin eşeğin sırtına binip gittiği. Onun yerine hep devlete hep yukarıya atfettiğimiz şiddeti kabullenme şiddeti meşrulaştırma yetisi ince ince toprağa sızmış, hepimizin damarlarına yerleşmiş.

AMA Anadolu diye bir şey vardı değil mi?

5 yorum:

Eleştirel Günlük dedi ki...

Ama anayasamiz bile anayasa degil AMAyasa degil mi. Herkes yasalar karsisinda ozgurdur (sonra kucuk harflerle kosullar siralanir ama ile baslayan)

:-)

Furkan Haydar dedi ki...

Abi yaşlanıyorsun; o senin Anadolu dediğin Amadolu olalı uzun zaman oldu.

Hegesias dedi ki...

Mehmet Hayri Bey yazdıklarınıza tamamıyla katılıyorum. Ortada ciddi anlamda bir ikiyüzlülük, bir omurgasızlık var. Yaşanan bu iğrenç olayla birlikte, benim de çevremde yığınla "ama"cı türedi. Aklıselimi muhafaza etmek lazım AMA dayanamıyorum, bu "ama"cıların alayına siktir çekesim geliyor.

Adsız dedi ki...

"ama" ya kızınca "lakin"e sarılmışsınız :)
evet, ben de kızıyorum ama "ama"ya değil;önce geçerli, kabul gören bir girişin koruyuculuğuna sığınıp ardı sıra ifadeye sızdırılan örtülü oh olsun deyişlerine

Mehmet Hayri Zan dedi ki...

Ahmet Türk'ün hastane çıkışındaki açıklamalarını dinledim demin. AMA'cılar utansın diye:

http://video.ntvmsnbc.com/?107420#v017031248176153043255241105234174109225133167222